Nyitvatartás
H.: 9-17, K.-P.: 8-17
Szombat: 9-12
Várható szállítási idő
Jelenleg 1-5 nap! Pontos száll. időről érdeklődjön telefonon!
+36 76 328 633
Ügyfélszogálat
Kategóriák
Főoldal Termékek Szolgáltatások Szervíz Használt Motorbérlés Hírek Rólunk Belépés Regisztráció Profil
Suzuki
tovább
Yamaha
tovább
Kawasaki
tovább
Vásárolj minimum 50.000 Ft értékben és a szállítási költséget átvállaljuk.*
Webáruházunk feltöltés alatt áll , ha nem találod a keresett terméket, érdeklődj telefonon!
Kategóriák

Heti akciók

Hírlevél
TOP termékek
Szavazás

Termékek


Optimate4 dual program akkumlator töltő
Optimate4 dual program akkumlator töltő
OptiMate TM 4 Dual professzionális akkumulátor töltő - egyedülálló, mindent az egyben nyújtó automata berendezés a 12V-s akkumulátorok otthoni töltéséhez.

A DUAL PROGRAM segítségével a következő funkciókat szolgáltatja: beállítás, diagnosztika, újraélesztés, töltés, ellenőrzés és optimális karbantartás.

Töltse akkumulátorát közvetlenül vagy a 12V-s CAN-BUS csatlakozási aljzaton keresztül.

Az Optimate 4 automata töltő a DUAL PROGRAM segítségével tölti és karbantartja akkumulátorát mindaddig, amíg az csatlakoztatva van a töltőhöz. A DUAL PROGRAM tartalmazza az alacsony töltőfeszültségű PULSE újraélesztő töltési módot a mélykisütött, szulfátos akkumulátorokhoz, a felhasználóbarát ellenőrzési rendszert; a hasznos, vízvédett kiegészítő csatlakozókat és az ésszerű energiafelhasználást.

A töltő használatával jelentősen növelheti akkumulátora várható élettartamát. Az Optimate 4 töltő a DUAL PROGRAM segítségével karbantartja akkumulátorát hónapokon keresztül most még effektívebben.

Globális bemenet: 100V-240V.

Működése:

1. A STANDARD és CAN-BUS program közötti váltás 5 lépésben, egyszerűen megoldható: áramtalanítsa a töltőt, csatlakoztassa össze a kimeneti csatlakozókat, csatlakoztassa a töltőt a hálózati áramforráshoz, várjon a LED diódák jelzésére, válassza szét a kimeneti csatlakozókat. Alapértelmezett beállítás: CAN-BUS program.

2. Biztonsági ellenőrzés: Az Optimate 4 töltő töltés előtt ellenőrzi az akkumulátora kapocsfeszültségét. A töltő érzékeli aminimum 0.5V kapocsfeszültségű akkumulátort és megpróbálja a diagnosztizálás után feltölteni, amennyiben az akkumulátormég menthető.

3. Funkcionalitás: Az Optimate 4 töltő mikroprocesszora ellenőrzi a komplett rendszert és beállítja a megfelelő töltési módot,melyet a LED diódák visszajelzése alapján értelmezhetünk.

4. Töltés előtti ellenőrzés: Az Optimate 4 töltés előtt röviden ellenőrzi a tölteni kívánt akkumulátor állapotát.

5. Szulfátlanítás és újraélesztés: STANDARD (16V-ig) töltési fázis a lemerült akkumulátor szulfátlanítása és újratöltése érdekében. A mélykisütött, elhanyagolt akkumulátort a TURBO (max. 22V) töltési fázis mentheti meg, melynek feltétele, hogy az akkumulátor nincs bekötve a gépjármű elektromos rendszerébe. A TURBO töltési fázis a CAN-BUS programban nem elérhető. A biztonságos alacsony feszültségű PULSE töltési fázis a töltési ciklus utolsó 15 percében aktiválódik.

6. BULK töltés: Állandó értékű töltőáram (0.8A), amíg az akkumulátor kapocsfeszültsége el nem éri a 14.3V-t.

7. Abszorpció és teljes töltés: Az áram pulzusokban éri az akkumulátort a teljes töltöttségi szint eléréséhez, a lehető legrövidebbtöltési idő alatt.

8. A töltés ellenőrzése és zárlat, cellazárlat észlelése: A töltési ciklus mindvégig megfigyelés alatt van az esetleges akkumulátorbelső hibáinak az észlelése miatt, hogy ez által megelőzze a céltalan töltést a már menthetetlen akkumulátor esetén. Ahibátlan akkumulátor esetén a töltési ciklus többször is elindulhat.

9. Feszültségmegtartási teszt: A 30 perces töltés nélküli (nincs töltőáram) időtartam után a töltő kijelzője megjeleníti az 5különböző teszteredmény egyikét, mely az akkumulátor általános állapotára nyújt rálátást. A töltés előtti ellenőrzés csak atöltési mód kiválasztására szolgál.

10. Karbantartó töltés: A töltési feszültség 13.6V-t 30 percen keresztül, melyet a feszültségmegtartási teszt követ. A töltőáramértéke függ az akkumulátor önkisülésétől, a gépjármű elektromos rendszerében található fogyasztók energiaigényétől (LCDkijelző, fedélzeti számítógép) vagy elektromos eszközöktől (riasztó, indításgátló). A karbantartó töltés és ellenőrzésmindaddig váltakozik, amíg az akkumulátor csatlakoztatva van a töltőhöz. Az ellenőrzés eredménye minden ellenőrzés utánfelülíródik.

CAN-BUS program: az indítókulcs (gyújtás) nélküli, 12V-s aljzaton keresztüli töltő csatlakoztatása leegyszerűsíti a töltést.A feszültségmegtartási ellenőrzés és a karbantartó töltés kombinációja gondoskodik a 12V-s ólom-savas akkumulátorok várható élettartamának növeléséről, kondícióban tartásáról.Műszaki adatok:

Akkumulátorok kapacitása, típusa: 2 - 50 Ah kapacitás AGM (MF), Standard, GEL és AGM spirálcellás

Program ellenőrzése: Mikroprocesszor (9 lépcsős)

Kimeneti áram erőssége: (BULK töltés) 0.8 A

Automatikus s z u l f á t l a n í t á s: 2 lépcsős (újraélesztés és Turbo-újraélesztés)

Töltési idő: m a x . 48 óra (a csepptöltés időkorlát nélküli)

Csepptöltés: / Ellenőrzés ciklusa 30 perc / 30 perc, óránként váltakozva

Feszültségmegtartási ellenőrzés: Intervallum: 12.0 – 12.6, GOOD = JÓ (zöld), Kapocsfeszültség > 12.6V

Méretek: 200 x 75 x 61 mm

Súlya (csomagolással + kiegészítőkkel): 0 . 4 8 k g / / 0 . 9 kg

Por- és vízvédettség: IP54

Hálózati vezeték hossza: (bemenet) 2m

Kimeneti vezeték hossza: 2m

A csomag részét képező kiegészítők: O-1 szemes csatlakozó, vízvédett aljzattal, O-4 krokodilcsipeszes csatlakozó

Üzemi hőmérséklet: –40oC <-> 40°C / –40°F <-> 104°F
Hálózati áramforrás (AC): 100V – 240V @ 50 - 60Hz, 0.27A @ 100V – 0.15A @ 240V

Visszáram kevesebb, mint: 0.5 mA

A töltő energiaigénye(akkumulátor nincs csatlakoztatva): 0.0089kWh / naponta

További fontos információk: IP54, CE, NRTL (UL & CSA), SAA (AU & NZ), PSE (Japán)

jóváhagyva: TUV Sud. BC (California Energy Compliant)

Vélemény írása a termékről
Név
E-mail cím
Üzenet
Értékelés

Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről
Szállítás: 1 500 Ft, vagy ingyen
0-24 hotline: +36 76 328 633
100% visszavásárlási garancia
Cégünk 1996 óta foglalkozik japán motorkerékpárok értékesítésével, alkatrész ellátásával, szervízelésével. Üzletünkben és webáruházunkban rengeteg márka közül választhattok: Shoei, Mugen Race, Bering, Alpinestar, Thor, Icon, Caberg, Motul, EBC, NGK, Hiflo-Filtro Gyári alkatrészek és kiegészítők: Suzuki, Yamaha, Kawasaki
2018 © Minden jog fenntartva! - rodeoride.hu
webdesign: webmestered.hu